Warsztat #330 UX Masterclass

  • 07.12.2019
  • Warszawa
  • dzień
  • 79 PLN
Typ szkolenia
Warsztat - Krótsze praktyczne ćwiczenia w większych grupach

Tryb szkolenia
  • W ciągu dnia

Adresaci szkolenia
  • Programista/Architekt

Opis szkolenia

Podsumowanie:

Uwaga! Warsztat 2-dniowy!

Wiesz już czym jest UX, rozrysowałeś swoją pierwszą aplikację, słyszałeś coś o user testach i jesteś gotowa/y wejść na wyższy poziom wtajemniczenia?

Podczas wykładu poznasz tajnik bardziej zaawansowanych zagadnień UXowych, takie jak: accessibility, badania użytkowników, szybkie prototypowanie i prowadzenie prezentacji UXowych.

Dowiesz się, co tak naprawdę kryje się pod pojęciem dostępności i universal design, dlaczego to ważne i jak wykorzystać tę wiedzę w praktyce, jak przeprowadzić skuteczne user testy i wywiady z użytkownikami, czym jest popularne w startupach szybkie prototypowanie i jak efektywnie i efektownie prezentować swoje projekty.

W programie m.in.: - Accessibility i universal design - Jak tworzyć dostępne produkty? - Wywiady z użytkownikami - Testy użytkownika - Szybkie prototypowanie - Prezentacje UXowe

Wymagania wstępne: Co najmniej podstawowa wiedza z zakresu UX: - znajomość pojęć takich jak UX, usability, prototypowanie - znajomość podstawowych zasad projektowania - znajomość podstawowych elementów UI i typów interakcji

NIE jest wymagana umiejętność programowania ani biegłość w obsłudze oprogramowania do prototypowania

Podczas warsztatu zapewniamy dostęp do kawy, herbaty, wody oraz ciastek. W porze obiadowej zapewniamy pizzę w wersji mięsnej lub wegetariańskiej.

Agenda:

Sobota: 1. Przedstawienie zasad warsztatów (9:15 - 9:20) 1. Przedstawienie siebie i szkolenia (9:20 - 9:25) 1. Poznanie uczestników i ich oczekiwań (9:25 - 9:45) 1. Podstawowe pojęcia: ergonomia, usability, accessibility, universal design, inclusive design (9:45 - 10:00) konwersatorium 15 min 1. Statystyki, beneficjenci, motywacje (10:00 - 10:15) konwersatorium 15 min 1. Niepełnosprawność i technologie asystujące (10:15 - 10:45) konwersatorium 30 min + przerwa 15 min 1. Rodzaje szczególnych potrzeb użytkowników (11:00 - 12:15) konwersatorium 75 min 1. Standardy i regulacje, WCAG w praktyce (12:15 - 13:15) teoria 60 min 1. Lunch (13:15 - 14:00) 1. Desk research (14:00 - 14:15) teoria 15 min 1. Wywiady z użytkownikami (14:15 - 15:15) konwersatorium 60 min + przerwa 15 min 1. Testy użytkownika (15:30 - 16:30) konwersatorium 60 min 1. Retrospekcja, pytania uczestników (16:30 - 17:00) 30 min

Niedziela: 1. Badania użytkowników w praktyce (9:15 - 10:15) ćwiczenia (grupowe) 60 min 1. Wnioski z badań (10:15 - 11:15) teoria 30 min + ćwiczenia (indywidualne) 30 min + przerwa 15 min 1. Szybkie prototypowanie i prototypy papierowe (11:30 - 12:15) konwersatorium 45 min 1. Szybkie prototypowanie w praktyce (12:15 - 13:15) ćwiczenia (indywidualne) 60 min 1. Lunch (13:15 - 14:00) 1. Prezentacje UXowe (14:00 - 15:00) teoria 60 min + przerwa 15 min 1. Prezentacje UXowe w praktyce (15:15 - 16:15) ćwiczenia (indywidualne) 60 min 1. Retrospekcja (16:15 - 16:30) 15 min 1. Informacja o pełnym szkoleniu, pytania uczestników (16:30-16:45) 15 min

Dodatkowe informacje: Liczba miejsc ograniczona! Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany lokalizacji wydarzenia oraz jego odwołania w przypadku niezgłoszenia się minimalnej liczby uczestników.


Zapisz się na kurs
Organizator szkolenia - StacjaIT - skontaktuje się z tobą w celu dokończenia procesu rejestracji